Необходими продукти:
- 250 гр. яйчена паста фетучине / папарделе, талиателе.../
- 200 гр. пушена сьомга
- 200 мл. прясна течна сметана или обикновена готварска
- 30 гр. масло
- половин глава лук
- индийско орехче, копър...
Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случаи " ал денте" и се отцежда.
Междувремено в тиган се загрява маслото и в него за кратко се задушава лукът, нарязан на много дребно. Прибавя се сьомгата, накъсана на малки парчета. Обърква се и се добавя сметаната. Овкусява се с индийско орехче и се разрежда с малко от водата, в която е вряла пастата. Обърква се и се оставя да заври, след което се отстранява от котлона.
Отцедената паста се прехвърля в тигана със соса. Разбърква се, поръсва се с копър и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар