koleda

koleda

неделя, 3 май 2015 г.

Фетучине с пушена сьомга и сметана





                    Необходими продукти:

  • 250 гр. яйчена паста фетучине / папарделе, талиателе.../ 
  • 200 гр. пушена сьомга
  • 200 мл. прясна течна сметана или обикновена готварска
  • 30 гр. масло
  • половин глава лук 
  • индийско орехче, копър...

                   Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случаи " ал денте" и се отцежда.   
                   Междувремено в тиган се загрява маслото и в него за кратко се задушава лукът, нарязан на много дребно. Прибавя се сьомгата, накъсана на малки парчета. Обърква се и се добавя сметаната. Овкусява се с индийско орехче и се разрежда с малко от водата, в която е вряла пастата. Обърква се и се оставя да заври, след което се отстранява от котлона. 
                   Отцедената паста се прехвърля в тигана със соса. Разбърква се, поръсва се с копър и се сервира. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар