Блатът е пандишпан без набухвател, все по рецепта на Лучия Амброзио .
Рецептата за крема Шантили тук:
Още:
- 200 гр. неподсладена сладкарска сметана
- 200 гр. плодов натурален сок
- 500 гр. ягоди за пълнеж и декориране
- смлени орехи
Блатът пекох във форма без хартия за печене, както по принцип напоследък правя, но която в случая и в бързината не намазах и набрашних старателно и добре явно. Та се беше позалепил и при отлепянето му поразвалих вида, което не оказа влияние на вкуса, разбира се-;)).
Разрязах го на три диска, които сиропирах с плодов натурален сок, разреден с малко вода / около 50 гр./ и между които разпределих крема и една част от ягодите, нарязани сравнително на дребно.
Отделно разбих 200 гр. сметана, която няма нужда да е подсладена и с нея покрих / изравних/ тортата, както и със смлени орехи и останалите ягоди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар