Необходими продукти :
- 300 гр. брашно
- 4 яйца
- 300 гр. захар
- 150 гр. прясно мляко
- 90 гр. олио
- 20 гр. масло
- 1 пакетче баакпулвер
- 1 пакетче ванилия
- круши / моите бяха " Уилямс" малки, така че 8 бр. /
Половината захар с 2 лъжици вода се слага на котлона да се карамелизира и като се разтопи се добавя и маслото. Когато започне да става на гъст жълт сироп, т.е. в момента, в който започне да се карамелизира се отстранява и се изсипва на дъното на форма , покрита с хартия за печене. Разпределя се добре, дори леко по краищата.
Крушите, обелени и нарязани се редят върху карамела , така че добре да го покрият/ аз на два реда/.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и обемен крем, след което се добавят постепенно млякото, олиото и ванилията, а накрая и пресятото брашно с баакпулвера. Обърква се добре и с получената гладка смес се покриват крушите.
Пече се в загрята фурна на 170 - 180 гр. за около 45 - 50 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар