koleda

koleda

петък, 12 септември 2014 г.

Обърнат сладкиш с круши и карамел






               Необходими продукти :

  • 300 гр. брашно
  • 4 яйца
  • 300 гр. захар
  • 150 гр. прясно мляко
  • 90 гр. олио
  • 20 гр. масло
  • 1 пакетче баакпулвер
  • 1 пакетче ванилия
  • круши / моите бяха " Уилямс" малки, така че 8 бр. / 

              Половината захар с 2 лъжици вода се слага на котлона да се карамелизира и като се разтопи се добавя и маслото. Когато започне да става на гъст жълт  сироп, т.е. в момента, в който започне да се карамелизира се отстранява и се изсипва на дъното на форма , покрита с хартия за печене. Разпределя се добре, дори леко по краищата. 
              Крушите, обелени и нарязани се редят върху карамела , така че добре да го покрият/ аз на два реда/. 
              Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и обемен крем, след което се добавят постепенно млякото, олиото и ванилията, а накрая и пресятото брашно с баакпулвера. Обърква се добре и с получената гладка смес се покриват крушите. 
              Пече се в загрята фурна на 170 - 180 гр. за около 45 - 50 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар