koleda
вторник, 9 септември 2014 г.
Паниран патладжан на фурна
Патладжанът се нарязва на колелца и се оставя да се отцеди от горчивината евентуално, ако сортът не е сладък, след което се изплаква и подсушава. Потапя се първо в разбито яйце и после в смес от смлян сух хляб / галета/, настърган пармезан, сол и сухи подправки / босилек, риган, див чесън.../ и се реди в тава, покрита с хартия за печене. Полива се със зехтин и се изпича в загрята фурна до готовност.
Вкъщи най го обичаме гарниран с доматено - чеснов сос и поръсен с настърган пармезан и често с допълнително чесън :).
По същия начин, по - често дори, приготвям и тиквички.
Тези специално патладжанчета придружихме с това меко хлебче, тестото на което е по тази рецепта
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Супер лесно и вкусно. Още утре пробвам.. Някакви идеи за дом сос..??
ОтговорИзтриване