koleda

koleda

вторник, 16 септември 2014 г.

Пълнени чушки с паста, прошуто и грах




            Идеята за това ястие срещнах напоследък и продължавам да срещам доста често по италианските кулинарни, а и не само страници :).

            Необходими продукти:

  • 150 - 200 гр. дребна паста / диталини ригати/
  • 4 големи чушки
  • 150 гр. прошуто / при мен сурово и нарязано на кубчета/ 
  • 150 гр. моцарела, нарязана на кубчета
  • настърган пармезан
  • 1 малка консерва грах
  • зехтин
  •  подправки / черен пипер, риган.../ 
            Чушките се нарязват на две по дължина и се запичат леко върху хартия за печене. 
            Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случай " ал денте" и се отцежда. 
            Нарязаното на кубчета прошуто се позапържва леко в по щедро количество зехтин.       
            Прибавя се грахът и се задушава за кратко обърквайки, след което се прехвърля при отцедената паста. 
            Добавя се моцарелата, подправките и се поръсва се с пармезан. 
            Чушките се пълнят и се и се запичат за кратко , докато се разтопят сирената. 

            
           
             

Няма коментари:

Публикуване на коментар