Идеята за това ястие срещнах напоследък и продължавам да срещам доста често по италианските кулинарни, а и не само страници :).
Необходими продукти:
- 150 - 200 гр. дребна паста / диталини ригати/
- 4 големи чушки
- 150 гр. прошуто / при мен сурово и нарязано на кубчета/
- 150 гр. моцарела, нарязана на кубчета
- настърган пармезан
- 1 малка консерва грах
- зехтин
- подправки / черен пипер, риган.../
Чушките се нарязват на две по дължина и се запичат леко върху хартия за печене.
Пастата се сварява по указания на опаковката, но при всички случай " ал денте" и се отцежда.
Нарязаното на кубчета прошуто се позапържва леко в по щедро количество зехтин.
Прибавя се грахът и се задушава за кратко обърквайки, след което се прехвърля при отцедената паста.
Добавя се моцарелата, подправките и се поръсва се с пармезан.
Чушките се пълнят и се и се запичат за кратко , докато се разтопят сирената.
Няма коментари:
Публикуване на коментар