koleda

koleda

четвъртък, 4 септември 2014 г.

Сладкиш с праскови





            Рецепта на италианската кулинарна страница Ricettte della nonna .


            Необходими продукти:

  •  300 гр. брашно
  • 4 яйца
  • 160 гр. захар
  • 1 пакетче баакпулвер 
  • 80 гр. олио
  • кофичка кисело мляко / 125 гр. / 
  • по желание аромат

           Яйцата се разбиват добре със захарта до побеляване.
           Междувременно прасковите се обелват, нарязват и оставят настрана да се отцедят.
           Към сместа с яйцата се добавят олиото и киселото мляко и с тях се разбива до гладко.  
           Накрая се прибавя постепено пресованото брашно с баакпулвера, все разбърквайки с миксера за кратко до гладко.
           Получената смес се изсипва във намаслена и набрашнена форма за печене и се покрива с  прасковените резенчета.
           Пече се в загрята фурна на 170 гр. за около 50 минути или до суха клечка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар