Рецептата е на госпожа Дима Асенова , която тя беше споделила в една от кулинарните групи във фейсбук. Нейният вариант е със свински ребра, а при мен в случая са вратни пържоли. Много вкусна рецепта, месото става много крехко.
Необходими продукти:
- около 700 гр. свински вратни пържоли
- 650 гр. гъби
- 100 - 150 гр. доматено пюре
- бира
- зехтин
- розмарин, салвия, сол
Начин на приготвяне:
Пържолките се измиват, подсушават, начукват и осоляват, след което се редят в тавичка с розмарин и салвия.
Гъбите се почиства, нарязват , посолявати объркват с доматеното пюре. Прибавят се към месото.
Полива се с бира, колкото да покрие и се запича.
Няма коментари:
Публикуване на коментар