Необходими продукти:
- 250 гр. ориз
- 750 гр. гореща вода или бульон
- 1 портокал био
- 1 гл. лук
- 1 стрък розмарин
- половин чаша бяло вино
- 3 супени лъжици настърган пармезан
- бучка масло
- олио
- сол
Начин на приготвяне:
Портокалът се измива. Кората му се настъргва / само оранжевата негорчива част/ и му се изстисква сока.
Лукът се задушава в равни части олио и масло заедно със стръкчето розмарин.
Прибавя се оризът, посолява се и се бланшира за кратко. Угасява се с бялото вино.
Налива се водата и се оставя да ври на умерен огън , разбърквайки от време на време.
По средата на варенето се добавят портокаловите корички, а към края и портокаловият сок.
Веднага , след като се отстрани от котлона , се поръсва с настъргания пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар