Необходими продукти:
- 250 гр. пълнозърнесто брашно
- 250 гр. бяло брашно
- 20 гр. прясна мая
- 280 мл. топла вода
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 супена лъжица захар
- 2 чаени лъжички сол
- семена за поръсване
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря със захарта в топлата вода и се изчаква за кратко да се активира. Добавят се останалите продукти и се омесва меко и гладко тесто, клето се покрива и се оставя да втасва.
От готовото втасалото тесто се оформят хлебчета, които се редят в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставят се така за около половин час, след което по желание се мажат със зехтин и се поръсват със семена.
От готовото втасалото тесто се оформят хлебчета, които се редят в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставят се така за около половин час, след което по желание се мажат със зехтин и се поръсват със семена.
Няма коментари:
Публикуване на коментар