Необходими продукти:
- 4 - 5 вратни пържоли
- 200 - 250 гр. прясно изцеден портокалов сок
- 1 кафена чашка балсамов оцет
- 1 кафена чашка червено вино
- стрък розмарин
- стрък салвия
- бучка масло
- олио
- сол
Начин на приготвяне:
Месото се измива , подсушава и начуква, след което се задушава под капак равномерно от двете страни в равни части масло и олио с розмарина и салвията . Посолява се. Наливат се портокаловия сок, балсамовия оцет и виното. Готви се за кратко под капак на много слаб огън , докато изври и се сгъсти сосът. Става много приятно и крехко.
Този път го приготвих така, но често когато изсипя сока при пържолките , малко след това ги изкарвам и соса сгъстявам с лъжица брашно. После с него ги поливам . Вкусът е този, но естетически изглежда по - добре / видяно в кулинарно предаване/ -;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар