Идеята за това великолепие ми подаде моя добра позната Живка Димитрова, живееща понастоящем във Верона/ Италия/, която пък тя е научила от приятелка - италианка от юга-;).
Ясно е, че се приготвя бързо и лесно, ето как:
Необходими продукти:
- 2 портокала био
- 100 гр. захар
- сока на половин портокал
- 1 кафена чашка коняк или ром
Начин на приготвяне:
Портокалите се измиват и обелват с белачката за картофи / само оранжевата част на кората/ и се кипват за минути във вряща вода. Отцеждат се и внимателно им се обелва останалата бяла част от кората. Нарязват се на шайби и се редят в подходящ , леко дълбок поднос.
Коричките се нарязват на ивички и в тенджерка се смесват със захарта, коняка и портокаловия сок. Вари се на слаб огън до момента, в който започне леко да се карамелизира. Отстранява се и с него се заливат парченцата портокал.
Слага се в хладилник до момента , в който ще се консумира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар