koleda

koleda

петък, 14 февруари 2014 г.

Шоколадови гризби с пълнеж от крем Нутела






                Рецептата за тях видях в популярен италиански кулинарен форум -;). Ами, просто чудесни!!

                Необходими продукти за тестото:
  • 400 гр. брашно
  • 160 гр. масло
  • 150 гр. пудра захар /може и кристална/ 
  • 2 яйца
  • 50 гр. горчиво какао
  • 1 чаена лъжичка баакпулвер 
  • щипка сол
  • капки есенция ром и портокал или друг аромат
               За пълнежа: 
  • 150 гр. крем Нутела / аз/ или друг шоколадов крем 
               Начин на приготвяне: 

               От посочените продукти  се замесва гладко маслено тесто, което се увива в кухненски найлон и се слага в хладилник за около час да се стегне.


               Охладеното тесто се разделя на две части, всяка от които се разточва / с помоща на брашно/ на тънка кора. С помоща на кръгла формичка върху едната се очертават леко кръгчета и в средата на всяко се слага по лъжичка от крема.



               Покрива се с другата кора и с формичка отгоре се изрязват бисквитките.



               Редят се в тавичка , покрита с хартия за печене и се изпичат в загрята фурна на 180 гр. за около 10 минути.








Просто неустоими!!



             

5 коментара:

  1. как са останали за снимка, не знам, апетитно привлекателни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Виолета, с две капризни деца вкъщи няма такава опасност, но са наистина много апетитни и се харесаха много-:). Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
    2. невероятно вкусни изглеждат още утре ще ги направя БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ВЕЛИКОЛЕПНАТА РЕЦЕПТА!!!

      Изтриване
  2. Zdraveyte, Nikolina. Shastliva sam, che vi otkrih. Mnogo recepti shte se probvat. Zapochnah s tezi shokoladovi grizbichki (moite po-skoro stanaha edni golemi grizbita :) Haresaha se na vsichki opitali, a te sa dosta na broy. Blagodarya vi, neveroyatna ste. Pozdravi ot İstanbul.

    ОтговорИзтриване
  3. Вили, Сема, благодаря ви много и аз ! Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване