Необходими продукти:
- 500 гр. свинско филе
- 1 литър прясно мляко
- стръкчета розмарин и салвия
- 2 - 3 скилидки чесън
- 3 супени лъжици светъл оцет
- зехтин
Филето се измива, подсушава и потапя от всички страни в светъл оцет. Слага се в подходящ съд с марина от зехтин, розмарин, салвия, скилидки чесън и сол на вкус и така се прибира в хладилник за около 20 часа. Мариновано /добре ароматизирано и с променен цвят/ филето се прехвърля в тясна тенджера с диаметър малко по - голям от него. Добавят се подправките, в които е стояло, полива се с нов зехтин и се покрива с прясното мляко. Оставя се да ври на много слаб котлон под капак. Нужни са около 50 - 60 минути. Готово се нарязва на тънки парчета и се поднася с желана гарнитура, която в случая е от картофи и бял лук, запечени със зехтин, масло и розмарин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар