Необходими продукти:
- 6 - 7 ябълки
- 2 - 3 супени лъжици мед
- 30 гр. масло
- канела
За маслените трохи:
- 150 гр. брашно
- 90 гр. масло
- 90 гр. захар
- 1 ванилия
- настърганата кора на един лимон
Брашното, маслото, захарта и ароматите се смесват и енергично се омесват до равномерни фини трохи, които в подходящ съд се слагат в хладилник да се охладят.
Маслото се разтопява в широк тиган с незалепващо покритие.
Добавят се обелените и нарязани на тънки парчета ябълки, заедно с меда и канелата.
Объркват се и се оставят за много кратко да се карамелизират, след което се прехвърлят в намазани / а / с масло форми / а / за печене.
Покриват се равномерно с маслените трохи.
Пече се в загрята фурна на 190 гр. до приятен загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар