Необходими продукти:
- 300 гр. паста фузили или друга къса паста
- 500 - 600 гр. тиква / гр. на обелената вече/
- 200 гр. сирене Горгонзола
- 1 - 2 скилидки чесън
- 1 - 2 щипки индийско орехче
- зехтин
Пастата се сварява по указания на кпаковката, но при всички случаи " ал денте".
В широк тиган се запържва чесъна за много кратко в зехтин.
Добавя се тиквата, нарязана на малки кубчета.
Обърква се и се налива малко гореща вода.
Оставя се да се ври под капак, като все път, когато изври водата се долива по още малко и така докато тиквата омекне напълно и се пюрира.
Овкусява се с индийското орехче.
Прибавя се сиренето, нарязано и то на малки парчета, обърквайки до разтапянето му и до приятен крем.
Сварената и отцедена паста се прибавя към крема и се обърква.
При сервиране по желание се поръсва с настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар