koleda

koleda

петък, 28 ноември 2014 г.

Фузили с крем от тиква и сирене Горгонзола




         


              Необходими продукти:

  • 300 гр. паста фузили или друга къса паста
  • 500 - 600 гр. тиква / гр. на обелената вече/
  • 200 гр. сирене Горгонзола 
  • 1 - 2 скилидки чесън
  • 1 - 2 щипки индийско орехче
  • зехтин

              Пастата се сварява по указания на кпаковката, но при всички случаи " ал денте". 
              В широк тиган се запържва чесъна за много кратко в зехтин. 
              Добавя се тиквата, нарязана на малки кубчета. 
              Обърква се и се налива малко гореща вода. 
              Оставя се да се ври под капак, като все път, когато изври водата се долива по още малко и така докато тиквата омекне напълно и се пюрира. 
              Овкусява се с индийското орехче.
              Прибавя се сиренето, нарязано и то на малки парчета, обърквайки до разтапянето му и до приятен крем. 
              Сварената и отцедена паста се прибавя към крема и се обърква. 
              При сервиране по желание се поръсва с настърган пармезан. 
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар