koleda

koleda

вторник, 18 ноември 2014 г.

Домашни сълзици





              От това тесто , което охладено

се разточва на тънка правоъгълна кора, на която се изрязват неравните краища.
              С помоща на четчица се намазва с много студена вода и се поръсва с кристална захар , която с точилката или с пръсти се притиска, за да прилепне добре.


              Навива се внимателно на руло от двата края към центъра и се нарязва на парченца с дебелина 1 - 1,5 см.,

които се редят в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се в загрята фурна на 190 - 200 гр. до хубав загар.
             / Имах неблагоразумието да ги поръся допълнително със захар преди да ги сложа във фурната , от което нямаше никаква нужда, освен че до някъде ги и загрозих :). Другото е , че преди време някъде из нета срещнах към захарта за поръсване да се добави и настърганата кора на един портокал био за по - хубав аромат. Сетих се за това, вече като ги изпекох, та остава за някой следващ път :). /

             

Няма коментари:

Публикуване на коментар