По рецепта на Илиана от " Щъркелово гнездо".
Необходими продукти:
- около 500 гр. брашно
- 1 яйце
- 400 гр. кисело мляко
- 100 мл топла вода вода
- 20 гр. прясна мая
- щипка сода бикарбонат
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица захар
- 1 равна супена лъжица сол
- за намазване - масло, скилидки чесън, подправки...
Маята се разтваря със захарта в топлата вода. Добавят се останалите продукти и брашното на части, омесвайки до меко, еластично тесто, което се оставя да втасва. / По рецепта е достатъчен и половин час, но аз в този момент се бях ангажирала с друго, така че моето си втаса добре./
Маслото за намазване се оставя да омекне, след което се смесва с пресован или нарязан на дребно чесън, сол и подправки на вкус.
Маслото за намазване се оставя да омекне, след което се смесва с пресован или нарязан на дребно чесън, сол и подправки на вкус.
Тестото се разделя на топки, които с намаслени ръце се изтъняват на питки и се изпичат на скара или сгорещен сух тиган с незалепващо покритие / аз/ за около минута - две от двете страни.
Готови се намазват с чесновото ароматно масло.
Чудесно изглеждат, Ники :)
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да са харесали и на вас :)
Страхотни са, Или!
ИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Много им е вкусно тестото, много ми хареса!
Облизахме си пръстите!