koleda
сряда, 19 ноември 2014 г.
Пясъчни картофи
Картофите се нарязват на едри кубчета и се бланшират за няколко минути в подсолена вряща вода или пък се слагат цели и сварени се нарязват на кубчета, шайби...Прехвърлят се в подходяща форма за печене, предварително намазана с малко зехтин. Поръсват се с обилна смес от галета , настърган пармезан / Слагам аз почти винаги в съотношение 1 : 1 с галетата, но не е задължителен тук / и подправки на вкус - сол, розмарин, див чесън, копър, дори сладък червен пипер... Разбъркват се леко с пръсти, поливат се добре със зехтин и се запичат до златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда интересно и вкусно. Обичам картофи, затова ще изпробвам рецептата скоро време! Поздрави и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеДа, вкусни ! Опитай ги , Габи!
ИзтриванеПоздрави и весели празници от мен!
Страхотно вкусни! Благодаря за чудесната рецепта!
ОтговорИзтриванеНали, Мариана?!
ИзтриванеИ ние вкъщи много ги обичаме и ги правя често :).
Весели празници!