Необходими продукти:
- около 500 гр. пилешки гърди
- 2 - 3 тиквички
- 60 гр. масло
- 2 супени лъжици брашно
- 1 лъжичка шафран
- щипка - две индийско орехче
- сол
Гърдите се нарязват първо на тънко по дължина и след това на ивички. Тиквичките също се нарязват на жулиен. Заедно се овалват хубаво в смес от брашното, шафрана, индийското орехче и солта.
В широк тиган се се загрява маслото и в него се изпържва за много кратко от двете страни пилешкото. Добавят се тиквичките и това, което е останало от брашняната смес.
Наливат се 2 чаши гореща вода и под капак се оставя да ври на много слаб котлон до желана гъстота на сосчето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар