koleda

koleda

събота, 21 март 2015 г.

Панирани пилешки бутчета на фурна





                 Необходими продукти:

  • 6 бр. пилешки бутчета
  • 3 яйца
  • брашно
  • 3 супени лъжици галета 
  • 3 супени лъжици царевично брашно / моето е това за полента // качамак///
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • лютив червен пипер 
  • зехтин 
                За марината: 
  • 1 лимон
  • 2 - 3 скилидки чесън 
  • зехтин 
  • сол, черен пипер

                   Бутчетата се измиват, подсушават с кухненска хартия и слагат / пожелателно/ в марината от лимоновия сок , зехтин, скилидките чесън, сол и черен пипер и в нея престояват дори една нощ.
                   Мариновани се овалват първо в брашното, след това се потапят в разбитите яйца и накрая много добре в смес от галетата, царевичното брашно, пармезана и червения пипер / при мен е лютив/.
                   Редят се в тавичка, покрита с хартия за печене и леко намазана със зехтин, а и се поливат нежно с него.
                   Пекат се в загрята фурна първо на 190, а към края на 200 градуса до приятен загар.

                 
                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар