Необходими продукти:
- 6 бр. пилешки бутчета
- 3 яйца
- брашно
- 3 супени лъжици галета
- 3 супени лъжици царевично брашно / моето е това за полента // качамак///
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- лютив червен пипер
- зехтин
За марината:
- 1 лимон
- 2 - 3 скилидки чесън
- зехтин
- сол, черен пипер
Бутчетата се измиват, подсушават с кухненска хартия и слагат / пожелателно/ в марината от лимоновия сок , зехтин, скилидките чесън, сол и черен пипер и в нея престояват дори една нощ.
Мариновани се овалват първо в брашното, след това се потапят в разбитите яйца и накрая много добре в смес от галетата, царевичното брашно, пармезана и червения пипер / при мен е лютив/.
Редят се в тавичка, покрита с хартия за печене и леко намазана със зехтин, а и се поливат нежно с него.
Пекат се в загрята фурна първо на 190, а към края на 200 градуса до приятен загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар