По рецепта на Пепа Стоева .
Необходими продукти:
- 1 голям букет броколи
- 250 гр. крема сирене / при мен - " Филаделфия"/
- 300 гр. заквасена сметана / в оригиналната рецепта - 1 кг. цедено мляко/
- 4 - 5 супени лъжици зехтин
- сока на половин лимон
- стръкчета пресен копър
- 2 пасирани скилидки чесън
- сол
Броколите се измиват, начупват на розички и бланшират за кратко във вряща подсолена вида. Отцеждат се добре.
В купа се смесват сиренето, сметаната / цеденото мляко/, чесънът, лимоновият сок, копърът и сол на вкус. Обърква се.
Броколите се пасират и добавят към млечната смес.
Салатата се разбърква и прибира в хладилник да се охлади.
Няма коментари:
Публикуване на коментар