Основната рецепта е все тази
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 250 гр. брашно
- 250 гр. захар
- 250 гр. рикота
- 1 пакетче баакпулвер
- половин ампула ванилия
- консерва сиропирани праскови / компот/
Яйцата и захарта се разбиват продължително с миксер до обемен и светъл крем. Прибавя се рикотата, а след нея ванилията и смесените и пресяти брашно и баакпулвер, все разбърквайки за кратко до гладко с миксера на най - ниска степен. Към получената смес се добавя една част от прасковите, нарязани на кубчета или тънки филийки. Обърква се и се изсипва във намаслена и набрашнена форма. Отгоре се покрива / декорира/ с останалите праскови и се изпича в загрята фурна на 180 гр. за около 45 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар