Необходими продукти:
- 500 гр. брашно
- 300 мл. топла вода
- 12 гр. прясна мая
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица захар
- 1 равна супена лъжица сол
- 1 - 2 тиквички
Начин на приготвяне:
Маята се разтваря със захарта в топлата вода и се изчаква за кратко да се активира. Прибавят се останалите продукти и се замесва много меко, лепкаво тесто, което се оформя на топка, покрива и се оставя да втасва, докато се удвои.
Втасало се прехвърля в тава, намазана с олио или покрита с хартия за печене и с пръсти намазани със зехтин се притиска и внимателно се разтегля.
Тиквичката се нарязва на много тънки шайби, които се разпределят върху фокачата.
Посолява се малко, полива се нежно с зехтин и се пече в загрята фурна на 190 - 200 гр.
Втасало се прехвърля в тава, намазана с олио или покрита с хартия за печене и с пръсти намазани със зехтин се притиска и внимателно се разтегля.
Тиквичката се нарязва на много тънки шайби, които се разпределят върху фокачата.
Посолява се малко, полива се нежно с зехтин и се пече в загрята фурна на 190 - 200 гр.
Няма коментари:
Публикуване на коментар