Рецепта - лидерка за мен в графата " Разчисти хладилника" , понеже сирената са, които най - често ми заседяват на малки парчета там и видяна най - вероятно за първи път в италианското кулинарното предаване " La prova del cuoco".
Необходими продукти:
- 500 - 600 гр. свинско контрафиле
- 200 - 250 гр. прясно мляко
- сирена " Ементал", "Азиаго" / близко до българския кашкавал/, " Горгонзола " и пармезан - средно от по 50 - 60 гр. всяко
- сол, черен пипер, салвия, розмарин...
- зехтин
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на тънки филиики, които се начукват и овкусявава със сол и черен пипер. Слагат се да се задушат под капак в зехтин с листа салвия и стрък розмарин. През това време в отделна тенджерка се слагат нарязаните на кубчета сирена и настърган пармезан с млякото, докато се разтопят. Полученият сос се изсипва при месото и за кратко се оставя да поври до желаната гъстота.
Няма коментари:
Публикуване на коментар