Необходими продукти:
- 400 гр. кайма
- 1 голяма глава карфиол
- 1 яйце
- филиика сух хляб
- сол, черен пипер, риган
- настърган пармезан
За бешамела тук:
Начин на приготвяне:
Каймата се омесва с яйцето, меката част на накиснатата в малко прясно мляко филиика хляб, солта и подправките. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио / не е нужно до готовност, а само колкото да се запечатат/. Прехвърлят се в тавичка.
Карфиолът се бланшира във вряща подсолена вода. Отцежда се, начупва се на розички и се реди при кюфтенцата.
Покрива се с бешамела, поръсва се с настърган пармезан и се запича.
Няма коментари:
Публикуване на коментар