koleda

koleda

вторник, 1 април 2014 г.

Кюфтенца с карфиол и бешамел на фурна




               Необходими продукти:

  • 400 гр. кайма
  • 1 голяма глава карфиол
  • 1 яйце
  • филиика сух хляб
  • сол, черен пипер, риган 
  • настърган пармезан 
                За бешамела тук:

                Начин на приготвяне: 

                Каймата се омесва с яйцето, меката част на накиснатата в малко прясно мляко филиика хляб, солта и подправките. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашно и се пържат в сгорещено олио / не е нужно до готовност, а само колкото да се запечатат/. Прехвърлят се в тавичка. 
                Карфиолът се бланшира във вряща подсолена вода. Отцежда се, начупва се на розички и се реди при кюфтенцата.

                Покрива се с бешамела, поръсва се с настърган пармезан и се запича. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар