Идеята за тях видях тук:
Необходими продукти:
- 10 листа готови кори за баница
- 400 гр. телешка кайма
- 2 яйца
- 1 гл. лук
- малко парче джинджифил
- стръкчета пресен магданоз
- канела, черен пипер, сол
- 2 - 3 супени лъжици зехтин
- 50 гр. масло / около/
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в зехтина. Прибавя се каймата . Овкусявава се със сол и черен пипер. Изпържва се до трохи, като по средата се добавят една чаена лъжичка канела и обеленият и настърган джинджифил. Яйцата се разбиват и изсипват при изпържената вече кайма, бъркайки енергично до готовност. Отстранява се от котлона и се поръсва с нарязания на дребно магданоз. Охлажда се.
Няма коментари:
Публикуване на коментар