Идеята за тях ми подаде мой приятел /много запален и той кулинар/ - Станимир Славов от Пловдив . Оказаха се много вкусни и леки , а не мазни, както се опасявах-;).
Необходими продукти:
- 2 - 3 патладжана
- 200 гр. майонеза / около/
- 2 лъжици кисело мляко
- 2 - 3 домата
- скилидки чесън
- сол
- зехтин
Начин на приготвяне:
Патладжаните се измиват и нарязват напречно на сравнително дебели филиики/ ако са от тънките - на три/. Редят се в тава, покрита с хартия за печене, поливат се нежно със зехтин и се запичат на 200 - 220 гр., докато омекнат добре. Вадят се и се мажат щедро с майонезата , към която са добавени киселото мляко и чесъна/ пресован/ . Отгоре им се редят доматите, нарязани на филиики и се запичат.
/ Бяха за обяд, но така ни се осладиха, а и малко ни дойдоха, че за вечеря повтарям изпълнението, но този път за разнообразие с тиквички-;)))./
/ Бяха за обяд, но така ни се осладиха, а и малко ни дойдоха, че за вечеря повтарям изпълнението, но този път за разнообразие с тиквички-;)))./
Направих ги и са много вкусни....благодаря за идеята!!!!!!!
ОтговорИзтриванеДа, нали, Снеже?! И аз колко пъти от тогава ги правих...?!
ИзтриванеZdr ,dnes gi napravish i iskam da otbeleja che stanaha prevazhodni.Blagodarq za vkusnata recepta ;-)
ОтговорИзтриванеЧудесно, Зори, радвам се! Хубава неделя желая!
Изтриване