koleda

koleda

сряда, 2 април 2014 г.

Патладжани с майонеза на фурна




             Идеята за тях ми подаде мой приятел /много запален и той кулинар/ - Станимир Славов от Пловдив . Оказаха се много вкусни и леки , а не мазни, както се опасявах-;).

              Необходими продукти:

  • 2 - 3 патладжана 
  •  200 гр. майонеза / около/ 
  • 2 лъжици кисело мляко
  • 2 - 3 домата
  • скилидки чесън
  • сол
  • зехтин

              Начин на приготвяне: 

              Патладжаните се измиват и нарязват напречно на сравнително дебели филиики/ ако са от тънките - на три/. Редят се в тава, покрита с хартия за печене, поливат се нежно със зехтин и се запичат на 200 - 220 гр., докато омекнат добре. Вадят се и се мажат щедро с майонезата , към която са добавени киселото мляко и чесъна/ пресован/ . Отгоре им се редят доматите, нарязани на филиики и се запичат.
              / Бяха за обяд, но така ни се осладиха, а и малко ни дойдоха, че за вечеря повтарям изпълнението, но този път за разнообразие с тиквички-;)))./
              

4 коментара:

  1. Направих ги и са много вкусни....благодаря за идеята!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, нали, Снеже?! И аз колко пъти от тогава ги правих...?!

      Изтриване
  2. Zdr ,dnes gi napravish i iskam da otbeleja che stanaha prevazhodni.Blagodarq za vkusnata recepta ;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесно, Зори, радвам се! Хубава неделя желая!

      Изтриване