Необходими продукти:
- около 15 листа манголд
- 250 гр. ориз
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2 - 3 скилидки чесън
- сол, черен пипер...
- зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязаните на дребно морков , лук и чесън се задушават в зехтин. Прибавя се оризът, овкусявава се със солта и подправките и се бланшира за кратко. Листата се почистват от бялата част, измиват се и се подсушават. Слага им се по лъжица от плънката в основата и внимателно се завиват на сарми, които се редят тясно една до друга в тенджерка, чийто дъно предварително е покрито с изрязаната бяла част на листата. Налива се водичка и малко зехтин, притиска се с чиния и се сварява на много слаб огън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар