koleda

koleda

сряда, 9 април 2014 г.

Доматено шкембе




               Необходими продукти:

  • 600 - 700 гр. шкембе / много добре сварено// преварено// и нарязано/
  • 400 гр. пасирани домати / моите по на едро /
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 глава лук
  • 1 - 2 скилидки чесън
  • 1 морков
  • сол, черен пипер, дафинов лист...
  • зехтин

               Начин на приготвяне: 


               Нарязаните на дребно лук, морков и чесън се задушават в зехтин. Добавя се шкембето, посолява се и се позапържва. Угасява се с бялото вино. Добавят се пасираните домати с щипка захар, разбърква се и се готви на слаб огън около 40 минути до хубав гъст сос, наливайки от време на време по чаша гореща вода. При сервирането по желание се гарнира с ориз и се поръсва с настъргван пармезан. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар