Необходими продукти:
- 600 - 700 гр. шкембе / много добре сварено// преварено// и нарязано/
- 400 гр. пасирани домати / моите по на едро /
- 1 чаша бяло вино
- 1 глава лук
- 1 - 2 скилидки чесън
- 1 морков
- сол, черен пипер, дафинов лист...
- зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязаните на дребно лук, морков и чесън се задушават в зехтин. Добавя се шкембето, посолява се и се позапържва. Угасява се с бялото вино. Добавят се пасираните домати с щипка захар, разбърква се и се готви на слаб огън около 40 минути до хубав гъст сос, наливайки от време на време по чаша гореща вода. При сервирането по желание се гарнира с ориз и се поръсва с настъргван пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар