- 1 кг. картофи
- 3 супени лъжици чаревично брашно / моето е това за полента // качамак///
- 2 супена лъжица пшеничен грис / бяло брашно, галета/
- 2 супени лъжици ситно настърган пармезан
- 1 равна супена лъжица лют червен пипер / повече или по - малко според вкуса/
- чесън на прах
- сол
- зехтин
В купа се смесват бршаната, сиренето и подправките. Прибавят се нарязаните на тънки филийки картофи. Объркват се / овалват/ добре, така че изцяло да се покрият със сместа , след което се прехвърлят в тава, покрита с хартия за печене, намазана със зехтин и отгоре също се поливат леко със зехтин. Изпичат се на 200 гр. за около 40 минути.
супер идея... ще я пробвам
ОтговорИзтриванеА! Аз, докато стигна да прочета съобщението ти,ти вероятно вече си ги опитал...
ОтговорИзтриванеНаздраве, Анатоли!