Рецепта, видяна преди доста време отново в италианското кулинарно предаване " La prova del cuoco".
Необходими продукти:
- 250 гр. паста /талиателе , папарделе.../
- 250 гр. пасирана извара / рикота/
- 3 супени лъжици готварска сметана
- 50 гр. масло / около/
- 1 яйце
- 200 гр. почистен и нарязан на филиики артишок / замразен при мен за по - лесно/
- настърган пармезан
- 1 - 2 скилидки чесън / пресован/
- сол, черен пипер, друга подправка на вкус
Начин на приготвяне :
Пастата се сварява по указания на опаковката и се отцежда.
Артишокът се бланшира за кратко в тиган с много малко вода/ подсолена/.
Изварата се обърква с яйцето, сметаната, пресования чесън и подправките. Получената смес се прехвърля при отцедената паста и се разбърква добре.
С помоща на вилица и лъжица пастата се оформя на гнезда , които се редят в намазана и покрита с парченца масло тава.
Няма коментари:
Публикуване на коментар