koleda

koleda

вторник, 9 септември 2014 г.

Паниран патладжан на фурна




             Патладжанът се нарязва на колелца и се оставя да се отцеди от горчивината евентуално, ако сортът не е сладък, след което се изплаква и подсушава. Потапя се първо в разбито яйце и после в смес от смлян сух хляб / галета/,  настърган пармезан, сол и сухи подправки / босилек, риган, див чесън.../ и се реди в тава, покрита с хартия за печене. Полива се със зехтин и се изпича в загрята фурна до готовност.
             Вкъщи най го обичаме гарниран с доматено - чеснов сос и поръсен с настърган пармезан и често с допълнително чесън :).
             По същия начин, по - често дори, приготвям и тиквички.

             Тези специално патладжанчета придружихме с това меко хлебче, тестото на което е по тази рецепта


         

         

1 коментар:

  1. Супер лесно и вкусно. Още утре пробвам.. Някакви идеи за дом сос..??

    ОтговорИзтриване