Необходими продукти за форма с размери 30 / 12 и височина 6 см.:
- 400 гр. шоколадов крем Нутела
- 250 гр. сирене маскарпоне
- 200 гр. неподсладена сладкарска сметана
- 100 гр. пудра захар
- кората на 1 портокал
- 300 гр. обикновени бисквити
- прясно мляко
Маскарпонето, сметаната, пудрата захар и настърганата портокалова кора / или друг аромат според вкуса/ се смесват в купа и се разбиват с миксер до твърд крем, който се прибира за кратко в хладилник.
Шоколадовият крем се разтопява на водна баня.
Формата се покрива с кухненски найлон и дъното й се намазва с Нутела, а до колкото може и стените.
Следва ред бисквити, потопени в прясно мляко, 1 / 3 от маскарпонения крем , а върху него и Нутела. Същото се повтаря още два пъти и накрая се завършва с ред бисквити.
Покрива се с кухненски найлон и се слага в хладилник да се стегне добре , преди да се декорира евентуално / в случая само горчиво какао и гранулирани лешници/и да се разреже.
Тортата ти е перфектна както за делник,така и за празник!Поздрави,Никол!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена!
ИзтриванеБлагодаря ти много!
Тортата стана супер 😊
ОтговорИзтриванеПравя я често, върховна е!
ОтговорИзтриване