koleda

koleda

събота, 13 декември 2014 г.

Бисквитена торта Нутела и маскарпоне









                 Необходими продукти за форма с размери 30 / 12 и височина 6 см.:

  • 400 гр. шоколадов крем Нутела
  • 250 гр. сирене маскарпоне
  • 200 гр. неподсладена сладкарска сметана
  • 100 гр. пудра захар
  • кората на 1 портокал 
  • 300 гр. обикновени бисквити
  • прясно мляко 

                 Маскарпонето, сметаната, пудрата захар и настърганата портокалова кора / или друг аромат според вкуса/ се смесват в купа и се разбиват с миксер до твърд крем, който се прибира  за кратко в хладилник.
                  Шоколадовият крем се разтопява на водна баня. 
                  Формата се покрива с кухненски найлон и дъното й  се намазва с Нутела, а до колкото може и стените. 
                  Следва ред бисквити, потопени в прясно мляко, 1 / 3 от маскарпонения крем , а върху него и Нутела. Същото  се повтаря още два пъти и накрая се завършва с ред бисквити.


                  Покрива се с кухненски найлон и се слага в хладилник да се стегне добре , преди да се декорира евентуално / в случая само горчиво какао и гранулирани лешници/и да се разреже. 

4 коментара: