koleda

koleda

петък, 7 март 2014 г.

Сладкиш " Агнеси"





               Необходими продукти:

  • 4 белтъка
  • 150 гр. разтопено масло
  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 чаена чаша захар
  • 1 чаена чаша смлени орехи
  • половин пакетче баакпулвер / 8 гр./ 
  • настърганата кората на един лимон био
           За глазурата: 
  • 4 жълтъка
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • капки ромова есенция

                 Начин на приготвяне: 

                 Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг. Добавят се маслото, орехите, брашното с баакпулвера и лимоновата кора. С дървена лъжица се обърква добре с движения отдолу нагоре. Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и се пече в загрята фурна на 180 гр. / около 15 - 20 минути/. 
                 Жълтъците се разбиват с пудрата захар и аромата и с получения крем се покрива готовия блат / леко поизстинал, не е нужно да е напълно/. 
                 Връща се във фурната, включена на 50 - 60 гр. , докато глазурата се поизсуши. 
                 Оставя се да се охлади, след което се нарязва внимателно на ромбчета.

2 коментара:

  1. Ооо,чудесно! Бях ги забравила. Скоро ще имам добър повод да ги направя. Благодаря!

    ОтговорИзтриване