Необходими продукти:
- 4 белтъка
- 150 гр. разтопено масло
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша смлени орехи
- половин пакетче баакпулвер / 8 гр./
- настърганата кората на един лимон био
За глазурата:
- 4 жълтъка
- 1 чаена чаша пудра захар
- капки ромова есенция
Начин на приготвяне:
Белтъците и захарта се разбиват на пухкав сняг. Добавят се маслото, орехите, брашното с баакпулвера и лимоновата кора. С дървена лъжица се обърква добре с движения отдолу нагоре. Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка и се пече в загрята фурна на 180 гр. / около 15 - 20 минути/.
Жълтъците се разбиват с пудрата захар и аромата и с получения крем се покрива готовия блат / леко поизстинал, не е нужно да е напълно/.
Връща се във фурната, включена на 50 - 60 гр. , докато глазурата се поизсуши.
Оставя се да се охлади, след което се нарязва внимателно на ромбчета.
Ооо,чудесно! Бях ги забравила. Скоро ще имам добър повод да ги направя. Благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и аз! Поздрави!
ИзтриванеМоля да ми отговорите чашата от колко мл е и с какъв диаметър е тавичката? Благодаря ви!
ОтговорИзтриване