koleda

koleda

сряда, 12 март 2014 г.

Сладки " Балеринки"





            Рецептата за тях научих от Снежито/ Снежана Костова /, с която си хортуваме в една от кулинарните групи на фейсбук..., т.е. не само в една-;)). За да бъда напълно коректна, ще отбележа и това, че Снежи посочва фамилия Валентин и Нушка Цачеви, като автор на  тази рецепта. Та при мен нещата се получиха така :
           

            Необходими продукти:

  • 200 гр. крема сирене
  • 200 гр. масло
  • 2 ч.чаши брашно
  • 1 ампула ванилия
  • кристална захар за овалване
     
            Начин на приготвяне: 

            С посочените продукти се замесва гладко тесто, което се увива в кухненски найлон и се слага в хладилник за около 1 час да се охлади. 
             Охладеното тесто се разделя на две части и всяка една се разточва на сравнително тънка кора. 
             С помоща на формичка или чашка се изрязват кръгчета, които се овалват добре в захарта, след което се прегъват на две, като крайчето им се прищипва леко. 
              Редят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 190 - 200 гр. / аз/. 



20 коментара:

  1. изглеждат супер но искам да знам без мая ли се правят

    ОтговорИзтриване
  2. Tolkova sum shtastliva da nameria receptata za tezi sladki! Spomniam si kak gi praveh predi godini- kogato biah uchenichka v 7-mi klas, v chas po gotvarstvo :), i sled tova vkushti, no s vremeto receptata se izgubi, az ia zabravih i taka ostanah bez neia. Sega ia otkrivam tuk i napravo mi stana milo na dushata! :)))) Blagodaria vi ot surce! Sus sigurnost shte gi pravia mnoho skoro- biaha mi liubimi!
    Nadia, www.4goodnessbake.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се много, че съм успяла да ви зарадвам така! Благодаря ви и аз! Приятна вечер !

      Изтриване
  3. Туко що направихме с майка ми. Станаха невероятни! :) Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чудесно, Кристина , радвам се! Стават страхотни наистина! Поздрави!

      Изтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Маслото трябва ли да е разтопено или е достатъчно да е размекнато на стайна температура?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, не, не , Светла, нито разтопено, нито размекнато. Трябва да е студено . Нарязва се на малки парчета за улеснение и с останалите продукти се омесва на едно. Получава се много приятно бутер тесто. Опитайте!

      Изтриване
    2. Благодаря,ще ги направя в понеделник и ще споделя резултата!

      Изтриване
  6. Станаха страхотни,но много трудно ги разточих - залепнаха ми на плота. Трябва ли да се ръси с брашно? И въпреки,че ги стисках в края пак ми се отвориха. За колко време трябва да се пекат,малко ги поизгорих. Но като за първи път се справих добре.

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, дали ще станат балеринките с извара вместо сирене крема...

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, дали ще станат балеринките с извара вместо сирене крема...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте!
      Мисля, че да. Не съм пробвала, но трябва да станат, да. Дори ми дадохте идея и при следващ път ще опитам с нея. По - точно с рикота, която е пасирана извара.

      Изтриване
  9. Много хубави дребни сладки. Ние ги наричаме = корекомки

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте,
    Мисля да ги пробвам за Великден. Ако се приберат в кутия ще издържат ли около седмица, че ми се иска да ги направя по-рано?
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване