Необходими продукти:
- 1 заек, нарязан на порции
- 1 чаша бяло вино
- зехтин
- 3 - 4 супени лъжици доматена салца
- 3 - 4 глави лук
- 4 - 5 скилидки чесън
- 2 - 3 моркова
- 2 - 3 шепи маслини
- 10 дафинови листа
- розмарин, черен пипер, индийско орехче
Порциите месо се овкусяват и редят на дъното на гювеча. Отгоре се покриват с нарязаните на едро лук и моркови, целите скилидки чесън, маслините и накрая с дафиновите листа. Прибавя се доматената салца и се полива с виното. Наливат се около 2 чаши гореща вода и се покрива с капака. Пече се около 2 часа на 200 градуса, след което се отхлупва и доопича така за около още половин час.
Няма коментари:
Публикуване на коментар