Необходими продукти:
- по риба /сьомгова в случая/ на човек / Подносите бяха два, т.е. четири броя пъстърва, понеже сме пет в момента човека с майка ми , която ние на гости, а малката ми дъщеря риба отказва да яде, за съжаление, както и месо, между другото./
- 2 големи глави лук
- 2 големи моркова
- 4 скилидки чесън
- 4 домата
- 2 шепи маслини
- 15 - 16 дафинови листа
- розмарин
- зехтин
Почистената риба се измива, подсушава и посолява отвън и отвътре. Всяка се напълва с по два дафинови листа , нарязана на едро скилидка чесън и розмарин. Отгоре се поливат хубаво със зехтин и покриват с още дафинови листа и резенчета домат. В тавата около тях се разпределят маслините и нарязаните на едро лук, моркови и домати. Поръсва се допълнително с розмарин. Налива се малка чаша вода.
Пекат се, докато водата изври, останат на мазнина и се запекат видимо добре отгоре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар