По идея от тук:
Необходими продукти:
- около 1 кг. пилешко месо на порции / бутчета при мен в случая/
- 250 гр. полу - сушени сини сливи
- 4 - 5 картофа
- 2 - 3 моркова
- 1 голяма глава лук
- 2 чаени лъжици куркума
- 3 супени лъжици доматена салца
- сока на половин лимон
- розмарин, дафинов лист, черен пипер, индийско орехче
- зехтин
В широка тенджера със солидно дъно със зехтин се задушава лукът, добавяйки му куркумата. Месото се измива, подсушава и овкусява. Прибава се към лука и за кратко с дафинов лист и стръкче - две розмарин се изпържва от всички страни. Добавя се доматената салца, а малко след нея и нарязаните картофи и моркови, сливите и лимоновия сок. Обърква се , налива се гореща вода или бульон почти да покрие и се готви под капак на умерен огън, докато се сгъсти и остане на мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар