Необходими продукти:
- 200 гр. бишкоти савоярди
- 500 гр. сирене маскарпоне
- 150 мл. прясна течна сметана или прясно мялко
- 150 гр. пудра захар
- около 500 гр. ягоди
В купа се смесват сиренето, сметаната / прясното мляко/ и захарта и се разбива с миксера до пухкав, твърд крем. Продълговата форма за печене с размери 30 / 12 и височина 6 см се " облича" отвътре с кухненски фолио или найлон и дъното и краищата й се покриват с бишкоти, потопени за кратко в нектар от пасирани няколко ягоди, разреден с малко прясно мляко / или в прясно изцеден плодов сок, в сока от сиропирани плодове или само в прясно мялко/. Пълни се с половината крем, който се покрива с нарязани ягоди и върху тях се разпределя останалата половина. Отгоре се реди пласт бишкоти и се покрива плътно с найлон.
Слага се във фризер за около поне 4 часа да се стегне , след което се оставя за около час да се отпусне, преди да се разреже.
Слага се във фризер за около поне 4 часа да се стегне , след което се оставя за около час да се отпусне, преди да се разреже.
Няма коментари:
Публикуване на коментар