Необходими продукти:
- 300 гр. брашно
- 3 яйца
- 300 гр. захар
- 150 мл. олио
- сока на два големи и сочни лимона / 150 мл/ , както и кората им
- 10 гр. баакпулвер
Яйцата със захарта се разбиват с миксер до светъл и обемен крем. Прибавят се последователно олиото, линовите сок и кора, а накрая и смесените и пресяти брашно и баакпулвер, все разбърквайки с миксера на ниска степен за кратко до гладко.
Получената смес се изсипва в намаслена и набрашнена форма за печене и се изпича в загрята фурна между 170 - 180 гр. за около 35 - 40 минути.
Най - подходящо би било , като се поохлади, да се смесят 200 гр. пудра захар, 20 гр. разтопено масло и сока на един лимон и с получената лимонова глазура да се залее. По настояване на дъщеря ми в случая , обаче го полях с разтопени на водна баня млечен шоколад, прясно мляко и масло.
Няма коментари:
Публикуване на коментар