Необходими продукти:
- около 400 гр. пилешки гърди
- 1 букет броколи
- 1 - 2 моркова
- 1 - 2 скилидки чесън
- 100 гр. прясна течна животинска сметана / при липса - обикновена готварска/
- 1 чаша бяло вино
- брашно или чаревично нишесте
- 30 гр. масло
- настърган пармезан
Гърдите се измиват, подсушават и нарязват първо по дължина, а след това напречно на ивички. Посоляват се и се овалват в брашно или чаревично нишесте. В широк тиган се загрява маслото с чесъна и в него за кратко се изпържва месото от двете страни. Редуцира се с бялото вино и като поизкипи се прибавят морковите / аз ги настъргвам/ и броколите, начупени на розички и предварително бланширани за не повече от пет минути във вряща подсолена вода. Задушава се за много кратко и се налива сметаната. Обърква се и като се сгъсти, се отстранява от котлона. По желание се поръсва с настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар