Кексът е по тази рецепта , единствено намалих количеството на какаото на 30 гр. и му добавих настърганата кора на един портокал био.
За крема:
- 250 мл. прясно мялко
- 3 жълтъка
- 20 гр. царевично нишесте
- 70 гр. захар
- 200 гр. млечен шоколад
- половината кора на един портокал био
В малка тенджерка се смесват жълтъците и захарта и се разбиват с тел. Добавя се нишестето и се обърква до гладко. Прибавя се настърганата портокалова кора и се разрежда с прясното мялко. Слага се на котлона да заври, докато се сгъсти, след което се отстранява и се добавя начупеният шоколад. Бърка се, докато той се разтвори, т.е. до гладък крем, който се покрива в непосредствен допир с кухненски найлон и се оставя да се охлади.
За глазурата:
- 150 гр. млечен шоколад / или натурален , разбира се, но вкъщи отказват вече заливка или крем с него, защото твърдят , че не им е достатъчно сладко и им горчи :)/
- 20 гр. масло
- 5 супени лъжици прясно мялко
Съставките се смесват и се разтопява на водна баня.
Охладеният кекс се разрязва и между получените двата блата се слага кремът.
Залива се с глазурата.
Залива се с глазурата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар