Необходими продукти:
- 3 средно големи патладжана
- 500 гр. сирене рикота
- 3 супени лъжици настърган пармезан / може и без него/
- 3 яйца
- 2 скилидки чесън
- зехтин
- черен пипер
Патладжаните се нарязват на филиики по дължина и ако са горчив сорт, се посоляват и оставят да се отцедят от горчивината , след което се изплакват и подсушават / Тук тези , които купувам са все сладки и тази стъпка си я спестявам./ . Намазват се със зехтин и се гриловат.
В купа се смесват сирената,яйцата, пресованите скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус. Обърква се.
Дъното и стените на тясна и продълговата форма за печене се покрива с патладжаните, като една част от дължината им трябва да излиза от формата , а и няколко от тях се заделят. Изсипва се половината смес, а върху нея се реди плас от заделените филиики, който пък се покрива с останалата смес. Накрая се прибират краищата на патладжаните , така че да покрият добре и се запича.
Като се поохлади, се обръща върху подходящ поднос.
Като се поохлади, се обръща върху подходящ поднос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар