koleda

koleda

четвъртък, 16 април 2015 г.

Терин с гриловани патладжани и рикота








                Необходими продукти:

  • 3 средно големи патладжана
  • 500 гр. сирене рикота
  • 3 супени лъжици настърган пармезан / може и без него/ 
  • 3 яйца
  • 2 скилидки чесън 
  • зехтин
  • черен пипер

                Патладжаните се нарязват на филиики по дължина и ако са горчив сорт, се посоляват и оставят да се отцедят от горчивината , след което се изплакват и подсушават / Тук тези , които купувам са все сладки и тази стъпка си я спестявам./ . Намазват се със зехтин и се гриловат. 
                 В купа се смесват сирената,яйцата, пресованите скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус. Обърква се. 
                 Дъното и стените на тясна и продълговата форма за печене се покрива с патладжаните, като една част от дължината им трябва да излиза от формата , а и няколко от тях се заделят. Изсипва се половината смес, а върху нея се реди плас от заделените филиики, който пък се покрива с останалата смес. Накрая се прибират краищата на патладжаните , така че да покрият добре и се запича.
                  Като се поохлади, се обръща върху подходящ поднос.
                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар