koleda

koleda

вторник, 10 юни 2014 г.

Торта с крем Шантили и ягоди







              Блатът е пандишпан без набухвател, все по рецепта на Лучия Амброзио .

              Рецептата за крема Шантили тук:

              Още:

  • 200 гр. неподсладена сладкарска сметана 
  • 200 гр. плодов натурален сок
  • 500 гр. ягоди за пълнеж и декориране
  • смлени орехи
         
               Блатът пекох във форма без хартия за печене, както по принцип напоследък правя, но която в случая и в бързината не намазах и набрашних старателно и добре явно. Та се беше позалепил и при отлепянето му поразвалих вида, което не оказа влияние на вкуса, разбира се-;)). 
               Разрязах го на три диска, които сиропирах с плодов натурален сок, разреден с малко вода / около 50 гр./ и между които разпределих крема и една част от ягодите, нарязани сравнително на дребно.




               Отделно разбих 200 гр. сметана, която няма нужда да е подсладена и с нея покрих / изравних/ тортата, както и със смлени орехи и останалите ягоди. 
               

Няма коментари:

Публикуване на коментар