koleda

koleda

вторник, 11 март 2014 г.

Панирано резене





               Необходими продукти:

  • 2 гл. резене
  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици смлян сух хляб
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • сол, черен пипер

               Начин на приготвяне:

               Резенето се почиства от крайните люспи, ако са наранени. Реже се наполовина и се бланшира за много кратко във вряща подсолена вода. Отцежда се много добре и се нарязва на тънки филиики, които се потапят първо в разбитото с малко сол и черен пипер яйце, след което се овалват добре в смес от смления сух хляб и настъргания пармезан. Изпържват в сгорещено олио равномерно от двете страни. Готови се отцеждат от излишната мазнина върху кухненска хартия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар