Необходими продукти:
- 250 гр. спагети
- 500 гр. пилешки гърди
- 1 букет броколи
- 2 - 3 скилидки чесън
- зехтин
- сол, черен пипер, друга подправка
Начин на приготвяне:
Броколите се накъсват на розички и се бланшират за много кратко във вряща подсолена вода / трябва весе пак да си останат сравнително твърди/.
Чесънът се нарязва на дребно и се задушава до леко омекване в зехтин.
Добавя се месото, нарязано на едри късчета и овкусено и се задушава до побеляване.
Прибавят се броколите и се налива чашка от бульона, в който са врели.
Оставя се на слаб огън, докато се изпари водата и остане на мазнина.
Спагетите се сваряват по указание на опаковката, но при всички случай " ал денте" .
Отцеждат се и се прехвърлят при месото. Обърква се.
По желание се поръсва с настърган пармезан и се сервира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар