Необходими продукти:
- 3 бр. тиквички
- 3 яйца
- брашно
- смлян сух хляб
- сол
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Тиквичките се почистват и нарязват на ивички. . Овалват се в брашно, след което се потапят в разбитите със сол яйца и накрая в смления сух хляб. Пържат се в сгорещено олио. Готови се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Могат са се приготвят и на фурна, разбира се-;): Редят се в тавичка,покрита с хартия за печене, поливат се нежно със зехтин и се запичат.
/ В случая не го направих, но често смления сух хляб смесвам с настърган пармезан, а когато ще са и на фурна, към същата смес добавям и нарязани на дребно магданоз и чесън./
Могат са се приготвят и на фурна, разбира се-;): Редят се в тавичка,покрита с хартия за печене, поливат се нежно със зехтин и се запичат.
/ В случая не го направих, но често смления сух хляб смесвам с настърган пармезан, а когато ще са и на фурна, към същата смес добавям и нарязани на дребно магданоз и чесън./
Няма коментари:
Публикуване на коментар