Необходими продукти:
- 500 гр. броколи / 1 букет/
- 1 яйце
- 3 пълни супени лъжици смлян сух хляб или галета и още за овалване
- 2 пълни лъжици настърган пармезан
- 100 - 150 гр. сирене моцарела
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Броколите се измиват, начупват на розички и бланшират във вряща подсолена вода. Отцеждат се добре и в купа се смесват със сухия хляб / галетата/ , пармезана, яйцето, малко сол и черен пипер. Омесва се. Моцарела та се нарязва на кубчета. От сместа се взима по малко, с длани се изглажда и в средата се слага по парченце моцарела.
Завива се и се оформя на топче. Овалва се в сух хляб или галета.
Готовите кюфтенца се слагат в хладилник да се охладят, след което се изпържват в загрято олио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар