Поредната рецепта на Рената -;).
Необходими продукти:
- около 500 гр. пилешки гърди
- 1 глава праз
- 3 яйца
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на възможно малки късчета, празът на дребно и в купа се смесват с яйцата. Овкусявава се със солта и черния пипер и се обърква добре.
От получената смес се взима с лъжица или черпак , взависимост от това колко големи искаме да са шницелите и се пуска в сгорещено олио. Притискат се леко отгоре и се изпържват равномерно от двете страни. Готови се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
От получената смес се взима с лъжица или черпак , взависимост от това колко големи искаме да са шницелите и се пуска в сгорещено олио. Притискат се леко отгоре и се изпържват равномерно от двете страни. Готови се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
Стават сочни и ароматни. Много апетитни!
Правила съм нещо подобно с кашкавал, но с праз не ми е хрумвало, а идеята е страхотна. Благодаря!
ОтговорИзтриванеНаистина , Наталия, станаха чудесни! Много ги харесахме! Опитайте!
Изтриване