koleda

koleda

вторник, 25 март 2014 г.

Чушки в сладко - кисел сос





              Необходими продукти :

  • 3 - 4 чушки / от месестите/ 
  • 1 - 2 шепи маслини
  • 1 - 2 глави лук
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • 1 кафена чашка балсамов оцет
  • 1 равна супена лъжица захар
  • 1 равна кафена лъжичка сол

              Начин на приготвяне:

              Чушките се нарязват на малки ивички, лукът на полумесеци, чесънът на дребно. Слагат се да се задушават със зехтин в широк тиган. Когато им изври течността и останат само на мазнина , се налива чаша гореща вода и така се готви до готовност, докато чушките омекнат напълно, като някъде по средата се прибавят и маслините. Малко преди да се отстрани от котлона се добавя захарта и се полива с балсамовия оцет. Доготвя се за още минута - две. 
              


2 коментара:

  1. Интересна комбинация! Мисля че определено ще ми допадне. Ще пробвам , както и тиквичките.Хубава вечер и благодаря за идеите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Наталия, много апетитно ястие или гарнитура се получава, еднакво вкусно - топло и студено. Освен така , често добавям и патладжани, домати и орехи / кедрови ядки/ , което е вече небезизвестното ястие " Капоната" от Социлия-;). Поздрави и благодаря и аз!

      Изтриване