Необходими продукти :
- 3 - 4 чушки / от месестите/
- 1 - 2 шепи маслини
- 1 - 2 глави лук
- 2 - 3 скилидки чесън
- 1 кафена чашка балсамов оцет
- 1 равна супена лъжица захар
- 1 равна кафена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Чушките се нарязват на малки ивички, лукът на полумесеци, чесънът на дребно. Слагат се да се задушават със зехтин в широк тиган. Когато им изври течността и останат само на мазнина , се налива чаша гореща вода и така се готви до готовност, докато чушките омекнат напълно, като някъде по средата се прибавят и маслините. Малко преди да се отстрани от котлона се добавя захарта и се полива с балсамовия оцет. Доготвя се за още минута - две.
Интересна комбинация! Мисля че определено ще ми допадне. Ще пробвам , както и тиквичките.Хубава вечер и благодаря за идеите.
ОтговорИзтриванеДа, Наталия, много апетитно ястие или гарнитура се получава, еднакво вкусно - топло и студено. Освен така , често добавям и патладжани, домати и орехи / кедрови ядки/ , което е вече небезизвестното ястие " Капоната" от Социлия-;). Поздрави и благодаря и аз!
Изтриване